Othon Michalas
 Αρχική Σελίδα | Εγγραφή | Παραλαβή αρχείων | Αναζήτηση | 66 Ενεργοί επισκέπτες 
.::
Τρ,  25 Σεπτεμβρίου 2018

 Επιλογές
 :: Αρχική Σελίδα
 :: Βιογραφικό
 :: Φωτογραφίες
 :: Contact
 Αρθρα- Μελέτες
 :: ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 :: Δ' ΚπΣ
 :: ΕΛΑΙΩΝΑΣ
 :: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 :: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 :: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 :: Αναφορές
 :: Απολογισμός 2001-2006
 :: ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 :: Λοιπά
 :: Μελέτες
 :: Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
 :: Προτάσεις Δ.Ε.
 Εργαλεία
 :: Βιβλίο επισκεπτών
 :: Λήψη αρχείων
 :: Συζητήσεις
 :: Φωτ.Αλμπουμ
 Δελτία Τύπου
 :: Δελτία τύπου
 Πληροφορική
 :: SIAMS.Τί είναι
 :: SIAMS.EU
 :: SIAMS.Arch.Model
 :: SIAMS.Site
 :: Teleshipping.What is?
 :: Teleshipping-Details
 :: Teleshipping-Weather
 de Profuntis
 :: .Ιστορικά
 :: Δελφικά (147)
 :: Μη με ακούς
 :: Νεανικές ασκήσεις 1
 :: Νεανικές ασκήσεις 2
 :: Νεώτερα
 :: Πεζά σχεδιάσματα
 :: Στίγματα λόγου & Χρόνου
 Ορισμοί
 :: @Portal
 :: Οροι χρήσης
 :: Προσωπικά δεδομένα
 Είσοδος
   
    
 Να με θυμάσαι
 :: Εγγραφή
 :: Ξεχάσατε τον κωδικό;

 Counter
Page visited:15569_times
Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
Περί μεταφοράς αρμοδιοτήτων 18/4/2008
Η πρόταση του Προέδρου έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία στην Κερκυραϊκή οικονομία συμβαίνουν μια σειρά από φαινόμενα και προβλήματα:

  • Προβλήματα με τα νταμάρια και τα αδρανή υλικά 
  • Προβλήματα με τα Ελαιουργία 
  • Σημάδια μιας επερχόμενης δύσκολης Τουριστική περιόδου και αβεβαιότητα.
  • Προβλήματα με τον Μαθητικό τουρισμό. 
  • Προβλήματα με την εκπλήρωση των υποχρεώσεων μας από την ένταξη της παλιάς Πόλης στον κατάλογο των μνημείων της UNESCO
  • Περιβαλλοντικά προβλήματα και προβλήματα διάθεσης στερεών αποβλήτων
  • Ζητήματα που σχετίζονται με τον νέο χάρτη Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. 
  • Θέματα που σχετίζονται με το ΕΣΠΑ και αυτό που ονομάζουμε Δ ΚπΣ

Ποια είναι η άποψη του Επιμελητηρίου σε όλα αυτά?
Ποια είναι η συμβολή μας στο διάλογο?
Ποιες είναι οι προτάσεις της Κερκυραϊκής επιχειρηματικότητας?
Πως φροντίζουμε τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας?
Πως τελικά εκτελούμε την εντολή που μας έδωσαν με την προσωπική ψήφο τους οι συνάδελφοι μας?
Ψήφο την οποία προσωπικά ο κάθε ένας από μας ζητήσαμε και πήραμε?

Και, βεβαίως, δεν εννοώ σαν άποψη του Επιμελητηρίου την άποψη ενός προσώπου, ούτε την άκριτη μεταφορά απόψεων άλλων που «φροντίζουν πριν από μας για μας. Ρωτάω πού είναι η άποψη των εκπροσώπων της Κερκυραϊκής επιχειρηματικότητας?
Εκτός κι αν όλοι εμείς έχουμε αποφασίσει ότι είμαστε ανίκανοι να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για το συμφέρον της Κερκυραϊκής επιχειρηματικότητας. Τότε γιατί ζητήσαμε την ψήφο. Να παραιτηθούμε και να πάμε στα σπίτια μας.

Δυστυχώς αφήσαμε να δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο ένα ολοκληρωτικό κλίμα που θεωρεί έγκλημα το να έχεις άποψη. Αλαζονεία της εξουσίας και Ολοκληρωτισμός. Ότι κατηγορούσαμε το θρέψαμε και το καλλιεργήσαμε με την ανοχή μας.

Ξεχάσαμε κύριοι συνάδελφοι ότι εμείς οι επιχειρηματίες είμαστε αυτοί που παλεύαμε πάντα για τη Δημοκρατία και την ελευθερία επειδή ξέρουμε καλά ότι μόνο έτσι μπορεί να ανθίσει το εμπόριο, η επιχειρηματικότητα και η οικονομία. Από τις διαφορετικές γνώμες όλων μας θα βγει το σωστό, αυτό που συμφέρει την οικονομία του τόπου.

Κάποιοι από σας θυμάστε αισχρές εκφράσεις με τις οποίες στο παρελθόν έχει αντιμετωπιστεί όποιος έχει μια άλλη σκέψη ή μια άλλη άποψη. Κάποιοι από σας έχουν γίνει μάρτυρες προσπάθειας να εξουδετερωθούν άνθρωποι με συκοφαντίες. Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουμε τις βασικές αρχές του πολιτισμού μας και της αστικής μας Δημοκρατίας, που είναι, ο σεβασμός στο πρόσωπο και τις απόψεις του άλλου, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε μαζί του. Εμείς οι επιχειρηματίες, που διδάσκουμε τη συνδιαλλαγή και τη διαβούλευση, Γίναμε μέρος μιας βάρβαρης ολοκληρωτικής αντίληψης για τις σχέσεις των ανθρώπων. Φτάσαμε στο σημείο να περνάει ο Προϋπολογισμός και να μην γνωρίζουμε τι ψηφίσαμε. Όταν τους ρώτησα τι ακριβώς έγραψαν στα πρακτικά για μένα, μου απάντησαν ότι όταν έλεγαν το όνομα μου έκανα κάποια γκριμάτσα κι έβγαλαν το συμπέρασμα ότι καταψήφιζα !!! Ψηφοφορία με γκριμάτσες πρώτη φορά ακούω.

Τελικά αυτά ακριβώς που κατακρίναμε, τα αφήσαμε να φουντώσουν με την ανοχή και τη σιωπή μας. Γινόμαστε αναξιόπιστοι και καταρρακώνουμε και το προσωπικό μας κύρος και το κύρος της παράταξης και του Επιμελητηρίου. Η παρούσα πρόταση για την μεταφορά αρμοδιοτήτων, έρχεται σήμερα να συμπληρώσει αυτή την κακή εικόνα σιωπής και αδιαφάνειας στη λειτουργία του Επιμελητηρίου. Μας ζητά να αποφασίσουμε ότι δεν είμαστε αρμόδιοι να συζητάμε. Όλα τα γνωρίζει ο Πρόεδρος. Ειλικρινά πιστεύει ο Πρόεδρος ότι είναι αυτάρκης?

Εγώ, και φαντάζομαι πολλοί από σας, εχουμε σπουδάσει σε Πανεπιστήμια αλλά και στο πεζοδρόμιο αλλά κανένας δεν έχει το πτυχίο του Ξερόλα. Ξέρουμε τον τομέα μας, καταλαβαίνουμε την αγορά αλλά πάντα έχουμε την ανάγκη να ακούσουμε τη σκέψη, την άποψη, την ιδέα του συναδέλφου για να καταλήξουμε σε απόφαση.

Ποιος ξέρει τον τουρισμό καλύτερα από την συνάδελφο Πρόεδρο του Τουριστικού και τους συναδέλφους της?
Ποιος ξέρει καλύτερα το εμπόριο από τα μέλη του εμπορικού τμήματος?
Ποιος ξέρει τα εστιατόρια καλύτερα από τους εστιάτορες?
Και ούτω καθεξής?

Εκλέξαμε την Διοικητική Επιτροπή και της αναθέσαμε τις εκτελεστικές αρμοδιότητες για τις οποίες και λογοδοτεί σε μας. Τώρα ζητάει να της αναθέσουμε και τις πολιτικές αρμοδιότητες?
Ζητά επίσης να μην συζητάμε τις επιχορηγήσεις. Γιατί άραγε?
Μέχρι σήμερα όσες λογικές προτάσεις ήρθαν στο Διοικητικό Συμβούλιο όλες υπερψηφίστηκαν. Τώρα τι αλλάζει?
Μήπως οι επόμενες προτάσεις δεν είναι και τόσο λογικές?
Γιατί δεν θέλουν να γνωρίζει το Διοικητικό συμβούλιο που ακριβώς πηγαίνουν τα χρήματα των συναδέλφων μας?
Εχουμε τάχα εδώ μέσα κάποιους αντεθνικούς κατάσκοπους που δεν πρέπει να μαθαίνουν?
Γιατί δεν θέλουν να συζητάμε ποιους σκοπούς εξυπηρετούν οι διάφορες χρηματοδοτήσεις ?
Δεν εμπιστευόμαστε πλέον ούτε την πλειοψηφία ?
Αλλά δεν σκέφτονται ότι αυτό δεν εξυπηρετεί ούτε τους ίδιους γιατί θα αναγκαστούν να γίνουν υποχείρια άλλων κέντρων που θα χρησιμοποιούν τα χρήματα του Επιμελητηρίου για τους δικούς τους σκοπούς?
Και αυτό δεν το ζητούν για ένα χρόνο, για έναν προϋπολογισμό αλλά όπως λέει ο νόμος με διαρκή ισχύ. Η απόφαση αυτή, αν την πάρουμε, θα τυπωθεί στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύει μέχρι να υπάρξει άλλη αντίθετη απόφαση.

Συνειδητοποιείτε Κύριοι συνάδελφοι τι σημαίνει πολιτικά αυτό?
Συνειδητοποιείται ότι σας ζητούν μια απόφαση που θα ισχύει ακόμη και όταν δεν θα βρίσκεστε σε αυτές τις θέσεις?

Αγαπητοί συνάδελφοι Είναι η έλλειψη ενημέρωσης και διαλόγου η οποία οδηγεί σε κινδύνους το κύρος του Επιμελητηρίου και όλων μας. Για παράδειγμα. Αν, όπως προβλέπεται, ερχόντουσαν προς έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο οι όροι των διαγωνισμών που πρόσφατα προκηρύχτηκαν θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για ποιο λόγο ενώ ο προϋπολογισμός έμεινε ίδιος με αυτόν που προβλεπόταν στο αρχικά εγκεκριμένο τεχνικό δελτίο, εντούτοις οι δουλειές και τα μηχανήματα μειώθηκαν σχεδόν στα μισά. Ιδιος τα λεφτά αλλά μισή η δουλειά. Υπερκέρδη σχεδόν 200 χιλιάδων ευρώ τα οποία θα οδηγηθούν σε κάποιες τσέπες. Και σας ενημερώνω ότι τα κοστολόγια του εγκεκριμένου Τεχνικού Δελτίου είχαν βγεί με ειδική κοστολογική μελέτη η οποία είχε ελεγχθεί και εγκριθεί από μια σειρά υπηρεσίες ΠΙΝ, Τεχνικός Σϋμβουλος, Κοινωνία της Πληροφορίας.

Αυτά θίγουν όλους μας και μας καθιστούν στα μάτια των συναδέλφων συμμέτοχους και συνυπεύθυνους. Είμαστε έκθετοι σε σειρά από σημαντικά ερωτήματα που συζητούνται ευρέως: Για το πως χρησιμοποιούνται τα χρήματα του Επιμελητηρίου?
Για το που πηγαίνουν οι συνδρομές των συναδέλφων?
Για το αν τελικά το Επιμελητήριο εξυπηρετεί την Κερκυραϊκή επιχείρηση ή άλλα πολιτικά και προσωπικά παιγνίδια και συμφέροντα?

Αγαπητοί συνάδελφοι Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ να μην εγκρίνετε την πρόταση. Όσο με αφορά προσωπικά σας ενημερώνω ότι ένιωσα υποχρεωμένος να διαχωρίσω πλήρως και οριστικά τη θέση μου από αυτό τον τρόπο λειτουργίας και αυτές τις πρακτικές. Καλώ, κάθε συνάδελφο, να αναλογιστεί την ευθύνη του απέναντι στον εαυτό του, στην οικογένεια του και τη Κερκυραϊκή οικονομία και να ανταποκριθεί σε μια πρωτοβουλία με στόχο να γίνει το Επιμελητήριο πραγματικός Επιμελητής της Κερκυραϊκής οικονομίας που θα έχει σοβαρότητα, οντότητα και παρουσία στηριγμένο πάντα στο Δημοκρατικό διάλογο και τη διαφάνεια.

Πιστεύω ότι αξίζει στην Κέρκυρα ένα καλύτερο Επιμελητήριο, ένα Επιμελητήριο που δεν θα είναι ουραγός αλλά θα χαράζει δρόμους για την Κερκυραϊκή επιχειρηματικότητα. Αυτό το Επιμελητήριο μπορούμε και σας καλώ να το φτιάξουμε.
 Δημοφιλείς σελίδες
 :: Βιογραφικό
 :: Προτάσεις Δ.Ε.
 :: Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
 :: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 :: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 Παρόμοιες
 :: Πρόταση για την κρίση 11-12-2008 
 :: Θέμα Επιμελητήριο Ζακύνθου (επί της καταγγελίας) 10-11-2008 
 :: Διευκρινήσεις σχετικά με την Γ.Σ. της ΚΕΕΕ (Κέρκυρα 2-3/5/2008)  
 :: Περί μεταφοράς αρμοδιοτήτων 18/4/2008 
 :: Περί προγραμμάτων (12/6/2008) 
 :: Επί προσωπικού (30/9/2008) 
 :: Αδρανή υλικά (30/9/2008) 
Copyright 2002 -2004© Othon Michalas website - all rights reserved
@portal