Othon Michalas
 Αρχική Σελίδα | Εγγραφή | Παραλαβή αρχείων | Αναζήτηση | 72 Ενεργοί επισκέπτες 
.::
Τρ,  25 Σεπτεμβρίου 2018

 Επιλογές
 :: Αρχική Σελίδα
 :: Βιογραφικό
 :: Φωτογραφίες
 :: Contact
 Αρθρα- Μελέτες
 :: ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 :: Δ' ΚπΣ
 :: ΕΛΑΙΩΝΑΣ
 :: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 :: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 :: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 :: Αναφορές
 :: Απολογισμός 2001-2006
 :: ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 :: Λοιπά
 :: Μελέτες
 :: Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
 :: Προτάσεις Δ.Ε.
 Εργαλεία
 :: Βιβλίο επισκεπτών
 :: Λήψη αρχείων
 :: Συζητήσεις
 :: Φωτ.Αλμπουμ
 Δελτία Τύπου
 :: Δελτία τύπου
 Πληροφορική
 :: SIAMS.Τί είναι
 :: SIAMS.EU
 :: SIAMS.Arch.Model
 :: SIAMS.Site
 :: Teleshipping.What is?
 :: Teleshipping-Details
 :: Teleshipping-Weather
 de Profuntis
 :: .Ιστορικά
 :: Δελφικά (147)
 :: Μη με ακούς
 :: Νεανικές ασκήσεις 1
 :: Νεανικές ασκήσεις 2
 :: Νεώτερα
 :: Πεζά σχεδιάσματα
 :: Στίγματα λόγου & Χρόνου
 Ορισμοί
 :: @Portal
 :: Οροι χρήσης
 :: Προσωπικά δεδομένα
 Είσοδος
   
    
 Να με θυμάσαι
 :: Εγγραφή
 :: Ξεχάσατε τον κωδικό;

 Counter
Page visited:15571_times
Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
Αδρανή υλικά (30/9/2008)
Θέμα: Αδρανή υλικά

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι, ερχόμαστε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να συζητήσουμε για δεύτερη φορά ένα θέμα που πραγματικά φαίνεται να ταλανίζει θα έλεγα, ένα μεγάλο κομμάτι της τοπικής μας οικονομίας. Μην ξεχνάμε ότι γύρω από την οικοδομή μια σειρά επαγγέλματα και μία σειρά συνάδελφοί μας, ζουν και περιμένουν να ζήσουν.

          Πραγματικά με φόβισε η ανακοίνωση που έκανε ο Πρόεδρος του Βιομηχανικού Τμήματος, ότι σε αυτό το διάστημα μόνο δέκα άδειες έχουν εκδοθεί στην Κέρκυρα. Εκείνη την στιγμή ήρθε στο μυαλό μου το τελευταίο δημοσίευμα της Guardian, σύμφωνα με το οποίο 6,2 δις αγγλικά κεφάλαια περιμένουν να επενδυθούν σε παραθεριστική κατοικία στην Ελλάδα και έχουν κάνει αναστολή περιμένοντας βέβαια κάποιες διευθετήσεις στο τουριστικό λεγόμενο χωροταξικό σχέδιο.

          Όμως φαντάζεστε σε αυτήν την αγορά, η Κέρκυρα μένει απέξω, πέρα από τις όποιες άλλες καθυστερήσεις στο κεντρικό πολιτικό πεδίο, για τους δικούς της εσωτερικούς λόγους, για τα ακριβά αδρανή υλικά.

          Επίσης, γνωρίζετε, δεν τα είπε με τα όνομά τους ίσως ο Πρόεδρος, εγώ θα το πω, γνωρίζετε την περιπέτεια της ΝΟΤΟΣ ΜΠΕΤΟΝ, αλλά και άλλων επιχειρήσεων, οι οποίες είναι θύματα κυρίως αυτού του κλίματος. Άσχετα από οτιδήποτε άλλο, είναι θύματα κυρίως αυτού του κλίματος που έχει δημιουργηθεί και αυτής της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί.

          Πιστεύω ότι όλοι είμαστε πεισμένοι, άρα δεν θα προχωρήσω παραπέρα στην ανάλυση του θέματος. Θα ήθελα να πάω σε κάποιες προτάσεις.

          Η πρότασή μου είναι, πρώτον, να βγει ένα πολύ σύντομο ψήφισμα, το οποίο να επαναλαμβάνει, να διατρανώνει το εκ νέου ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου για την επίλυση του οξύτατου προβλήματος. Τίποτα άλλο σε αυτή τη φάση.

          Δεύτερον. Να κληθούν σε μία στρογγυλή τράπεζα εδώ και να έρθουμε σαν Διοικητικό Συμβούλιο και να κληθεί ο Νομάρχης, ο Περιφερειάρχης, το Τεχνικό Επιμελητήριο και το Οικονομικό Επιμελητήριο. Να μπει μπροστά δηλαδή το Εμπορικό μας Επιμελητήριο και να συγκαλέσει αυτό το στρογγυλό τραπέζι εδώ. Τραπέζι διαλόγου ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου και όσων άλλων ήθελε παρακολουθήσουν.

          Αυτό και για να πληροφορηθούμε εκτενώς τι συμβαίνει και επίσημα, αλλά και για να ασκηθούν πιέσεις προφανώς εν όψει αυτής της ανοικτής συζήτησης, προς όλες τις πλευρές, είτε αυτές είναι πολιτικές, είτε είναι γραφειοκρατικές. Πολλές φορές το έχουμε δει, πολιτική βούληση μεν να υπάρχει, αλλά ο γραφειοκρατικός μηχανισμός από κάτω να μην αφήνει να εξελιχθούν κάποια πράγματα.

ΠΑΡΙΣΤΑΜΕΝΟΣ: (εκτός μικροφώνου)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Εγώ επιτρέπω κύριε Πρόεδρε, αν επιτρέπετε και εσείς.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο μικρόφωνο παρακαλώ.

Κ. ΡΟΥΣΕΛΗΣ: Λέγομαι Ρουσέλης Κώστας και είμαι στο λατομείο του κυρίου Ευαγγέλου, στο βορρά και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που ξέρετε.

          Θα έλεγα συμπληρωματικά, ένα σημαντικό κομμάτι αυτής της σύσκεψης που λέτε, είναι και η ΤΥΔΚ. Γιατί; Γιατί οι Δήμαρχοι αντιμετωπίζουν τρομερό πρόβλημα όσον αφορά τη δημοπράτηση έργων δικών τους λόγω του ότι δεν πηγαίνουν εργολάβοι λόγω της ακρίβειας των αδρανών και των τιμών που υπάρχουν.

          Ευχαριστώ.

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Επαναδιατυπώνω λοιπόν τη δεύτερη πρόταση, να συγκληθεί αυτή η σύσκεψη, ανοικτή, με πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και όποιων άλλων, στην οποία να συμμετάσχει η Νομαρχία, η Περιφέρεια, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο και η ΤΕΔΚ, που έχει πάρει θέση, ώστε ανοικτά εδώ να γίνει η συζήτηση και να υπάρξει μέσα από αυτή τη διαδικασία, πίεση προς όποια πλευρά είναι εκείνη η οποία φαίνεται να δυσχεραίνει την εξέλιξη των πραγμάτων.

          Σας ευχαριστώ.
 Δημοφιλείς σελίδες
 :: Βιογραφικό
 :: Προτάσεις Δ.Ε.
 :: Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
 :: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 :: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 Παρόμοιες
 :: Πρόταση για την κρίση 11-12-2008 
 :: Θέμα Επιμελητήριο Ζακύνθου (επί της καταγγελίας) 10-11-2008 
 :: Διευκρινήσεις σχετικά με την Γ.Σ. της ΚΕΕΕ (Κέρκυρα 2-3/5/2008)  
 :: Περί μεταφοράς αρμοδιοτήτων 18/4/2008 
 :: Περί προγραμμάτων (12/6/2008) 
 :: Επί προσωπικού (30/9/2008) 
 :: Αδρανή υλικά (30/9/2008) 
Copyright 2002 -2004© Othon Michalas website - all rights reserved
@portal