Othon Michalas
 Αρχική Σελίδα | Εγγραφή | Παραλαβή αρχείων | Αναζήτηση | 62 Ενεργοί επισκέπτες 
.::
Πε,  16 Αυγούστου 2018

 Επιλογές
 :: Αρχική Σελίδα
 :: Βιογραφικό
 :: Φωτογραφίες
 :: Contact
 Αρθρα- Μελέτες
 :: ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 :: Δ' ΚπΣ
 :: ΕΛΑΙΩΝΑΣ
 :: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 :: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 :: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 :: Αναφορές
 :: Απολογισμός 2001-2006
 :: ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 :: Λοιπά
 :: Μελέτες
 :: Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
 :: Προτάσεις Δ.Ε.
 Εργαλεία
 :: Βιβλίο επισκεπτών
 :: Λήψη αρχείων
 :: Συζητήσεις
 :: Φωτ.Αλμπουμ
 Δελτία Τύπου
 :: Δελτία τύπου
 Πληροφορική
 :: SIAMS.Τί είναι
 :: SIAMS.EU
 :: SIAMS.Arch.Model
 :: SIAMS.Site
 :: Teleshipping.What is?
 :: Teleshipping-Details
 :: Teleshipping-Weather
 de Profuntis
 :: .Ιστορικά
 :: Δελφικά (147)
 :: Μη με ακούς
 :: Νεανικές ασκήσεις 1
 :: Νεανικές ασκήσεις 2
 :: Νεώτερα
 :: Πεζά σχεδιάσματα
 :: Στίγματα λόγου & Χρόνου
 Ορισμοί
 :: @Portal
 :: Οροι χρήσης
 :: Προσωπικά δεδομένα
 Είσοδος
   
    
 Να με θυμάσαι
 :: Εγγραφή
 :: Ξεχάσατε τον κωδικό;

 Counter
Page visited:9230_times
ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Φόρουμ Αδριατική και Ιονίου, 22 Απριλίου 2002
Αναφορά προς την ΔΕ σχετικά με την συμμετοχή μου στην Γενική Συνέλευση του Φόρουμ.

 

Κέρκυρα 22 Απριλίου 2002

Προς

Επιμελητήριο Κερκύρας

Εισήγηση

 

Εισηγητής              Οθων Μιχαλάς

Θέμα:              Συμμετοχή στην συνάντηση των Επιμελητηρίων της Αδριατικής και του Ιονίου, 17-18 Απριλίου 2002, Αγκώνα – Ιταλίας

 

Κύριε Πρόεδρε

 

Κατ εντολή σας αντιπροσωπεύσαμε μαζί με τον Γραμματέα της Δ.Ε., το Επιμελητήριο Κερκύρας στην συνάντηση των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου στην Αγκώνα της Ιταλίας.

 

Η Συνάντηση στα πλαίσια της σχετικής πρωτοβουλίας των κρατών της Αδριατικής θάλασσας και του Ιονίου Πελάγους στα πλαίσια της οποίας προβλέπονται πολυεπίπεδες επαφές και συνεργασίες.

Ηδη την Παρασκευή 10 Μαϊου στα πλαίσια της πρωτοβουλίας αυτής πραγματοποιήθηκε στο νησί μας συνάντηση των Υπουργών Δημόσιας τάξης και Εσωτερικών.

Οι συναντήσεις αυτές ξεκίνησαν από επαφές των τοπικών αυτοδιοικήσεων και με την ηθική, πολιτική και  χρηματοδοτική στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Παγκόσμιας Τράπεζας επενδύσεων του ΟΗΕ και άλλων, αναπτύσσεται σε όλα τα δυνατά επίπεδα.

Στα πλαίσια , λοιπόν, αυτών των προσπαθειών τα Επιμελητήρια της Αδριατικής και του συνορεύοντος Ιονίου προωθούν μέσα στα πλαίσια των δικών τους δυνατοτήτων και αρμοδιοτήτων θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών από την ύπαρξη και λειτουργία εφτά διαφορετικών κρατών και την δημιουργία συνθηκών και προϋποθέσεων για μια συντονισμένη προσπάθεια υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Είναι κατανοητό ότι το συνολικό πλαίσιο αυτών των επαφών και των συζητήσεων βοηθάει στην αλληλοκατανόηση και την άμβλυνση των συνεπειών που είχαν οι πρόσφατες πολεμικές συγκρούσεις στις σχέσεις μεταξύ των λαών της περιοχής.

 

Μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο και με αυτό το πνεύμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Αγκώνα.

Στην συνάντηση έλαβαν μέρος όλα τα κράτη της περιοχής με αντιπροσωπείες από τις περιοχές που εντάσσονται στο πλαίσιο των συναντήσεων. Από την Ελλάδα έλαβαν μέρος  οι δύο νομοί οι οποίοι καλύπτουν τα κριτήρια δηλαδή η Κέρκυρα και η Θεσπρωτία.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Τουριστικό θέρετρο του PortoNuovo είκοσι περίπου χιλιόμετρα έξω από την Αγκώνα, συγκροτήθηκαν τρεις κύκλοι συζήτησης. Οι θεματικές ενότητες που συζητήθηκαν στους κύκλους αυτούς ήταν:

  1. Τουρισμός
  2. Μεταφορές
  3. Αλιεία – Ιχθυοκαλλιέργειες

 

Η αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Κερκύρας παρακολούθησε την ενότητα του Τουρισμού η οποία και είχε ειδικό ενδιαφέρον λόγω των χαρακτηριστικών της οικονομίας μας, ενώ συνεργάστηκε στενά με την αντιπροσωπεία της Θεσπρωτίας η οποία, πολυπληθής και καλά στελεχωμένη, παρακολούθησε κυρίως τις δύο άλλες ενότητες.

 

 

Παρεμβαίνοντας στις συζητήσεις που ακολούθησαν παρουσιάσαμε μια ολοκληρωμένη πρόταση γύρω από  την ανάγκη μιας κοινής προσπάθειας η οποία θα είχε δύο στόχους:

 

  1. Πρώτος στόχος η ανάδειξη της Αδριατικής  ως Παγκόσμιου Τουριστικού Προορισμού. Μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσε να στηρίζεται στην ανάδειξη του πολύ-πολυτιστικού στοιχείου σε συνδυασμό με την ανάδειξη της σπάνιας φυσικής ομορφιάς και των μνημείων της περιοχής που στεφανώνεται από τα Βόρεια με την Βενετία, κλείνει στα νότια με την φημισμένη Κέρκυρα και πλαισιώνεται από την γέμουσα με πολιτιστικά μνημεία Ιταλία και τις πανέμορφες Δαλματικές ακτές. Η Αδριατική και το Ιόνιο περικλείουν 7 κράτη, 7 λαούς, 7 πολιτισμούς διαθέτουν δε τέτοιο πλούτο μνημείων, φύσης, κουζίνας, θρησκειών, πολιτισμών που θα μπορούσαν να αναδειχθούν σε κατ εξοχήν Παγκόσμιο Τουριστικό Προορισμό.

 

  1. Η πρόσφατη γένεση  πολλών κρατικών οντοτήτων μέσα από επώδυνο μάλιστα τοκετό δημιουργεί συνθήκες μεγάλης καθυστέρησης της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Οφείλουμε επομένως να εργαστούμε για την εξομάλυνση των σχέσεων και την διευκόλυνση των επαφών και των κοινών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Σε αυτό το πλαίσιο θα βοηθούσε η δημιουργία ενός οργάνου διαιτησίας σε επιμελητηριακό επίπεδο το οποίο θα υποστήριζε αφενός στην γένεση κοινών επιχειρηματικών σχημάτων και θα βοηθούσε στην επίλυση διαφορών και τριβών που ανακύπτουν στην προσπάθεια ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας  .

 

 

Οι δύο αυτές προτάσεις έτυχαν της ένθερμης υποστήριξης.

 

Κύριε Πρόεδρε

Εντός των προσεχών ημερών θα παραληφθούν τα επίσημα συμπεράσματα της συνάντησης οπότε θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να ενημερωθούμε κατά τον πλέον επίσημο τρόπο. Για την ταχύτερη όμως ενημέρωση σας καταθέτω και την πρόχειρη έκδοση των συμπερασμάτων του Τουριστικού τομέα.

 

Ευχαριστώ

Οθων Μιχαλάς Παρόμοιες
 :: Επιστολή της Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 2007 
 :: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 
 :: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ 
 :: Φόρουμ Αδριατική και Ιονίου, 22 Απριλίου 2002 
Copyright 2002 -2004© Othon Michalas website - all rights reserved
@portal