Othon Michalas
 Αρχική Σελίδα | Εγγραφή | Παραλαβή αρχείων | Αναζήτηση | 18 Ενεργοί επισκέπτες 
.::
Τρ,  25 Σεπτεμβρίου 2018

 Επιλογές
 :: Αρχική Σελίδα
 :: Βιογραφικό
 :: Φωτογραφίες
 :: Contact
 Αρθρα- Μελέτες
 :: ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 :: Δ' ΚπΣ
 :: ΕΛΑΙΩΝΑΣ
 :: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 :: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 :: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 :: Αναφορές
 :: Απολογισμός 2001-2006
 :: ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 :: Λοιπά
 :: Μελέτες
 :: Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
 :: Προτάσεις Δ.Ε.
 Εργαλεία
 :: Βιβλίο επισκεπτών
 :: Λήψη αρχείων
 :: Συζητήσεις
 :: Φωτ.Αλμπουμ
 Δελτία Τύπου
 :: Δελτία τύπου
 Πληροφορική
 :: SIAMS.Τί είναι
 :: SIAMS.EU
 :: SIAMS.Arch.Model
 :: SIAMS.Site
 :: Teleshipping.What is?
 :: Teleshipping-Details
 :: Teleshipping-Weather
 de Profuntis
 :: .Ιστορικά
 :: Δελφικά (147)
 :: Μη με ακούς
 :: Νεανικές ασκήσεις 1
 :: Νεανικές ασκήσεις 2
 :: Νεώτερα
 :: Πεζά σχεδιάσματα
 :: Στίγματα λόγου & Χρόνου
 Ορισμοί
 :: @Portal
 :: Οροι χρήσης
 :: Προσωπικά δεδομένα
 Είσοδος
   
    
 Να με θυμάσαι
 :: Εγγραφή
 :: Ξεχάσατε τον κωδικό;

 Counter
Page visited:15566_times
Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
Περί προγραμμάτων (12/6/2008)

Μετά από ερώτηση του κ. Μπουγιούκου έγινε συζτήτηση για τα προγράμματα ύψου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν εγκριθεί για λογαραισμό του Επιμελητηρίου την περίοδο που ήμουν υπεύθυνος προγραμμάτων (2001-2006)

Δείτε και τα συνημένα έγραφα:

3ο ΘΕΜΑ

Εισροή 1.263.000 € στο Επιμελητήριο  - Πιστωτικός Συνεταιρισμός – Δελτίο Τύπου (Θέμα του μέλους Δ.Σ. κ. Επαμεινώνδα Μπουγιούκου, το οποίο κατατέθηκε προ ημερήσιας διατάξεως στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 18-4-2008)

 

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Κύριοι συνάδελφοι, την προηγούμενη φορά, στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο όταν κατατέθηκε το έγγραφο του κυρίου Μπουγιούκου, τον είχα ευχαριστήσει. Με ρώτησε αργότερα στο δρόμο, αν το εννοούσα. Πραγματικά το εννοώ. Το εννοώ γιατί μου δίνει την ευκαιρία αφενός να εξηγήσω σε συναδέλφους οι οποίοι δεν ήταν στην προηγούμενη Διοίκηση, το τι έργο είχε γίνει και το τι ακριβώς έκανα τόσο εγώ προσωπικά, όσο ο Πρόεδρος, είναι εδώ, ο Γραμματέας δεν είναι, άλλα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της προηγούμενης, για το Επιμελητήριο. Με αυτήν την έννοια του είχα πει ότι τον ευχαριστώ πολύ.

          Τον ευχαριστώ επίσης διότι αν θέλετε, πολιτικά ξεκαθαρίζει και το τοπίο.

          Βεβαίως, μετά την παρέμβαση του κυρίου Μπουγιούκου, περίμενα να έρθει η συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο και για αυτό κύριε Μπουγιούκο, δεν προχώρησε στην αποστολή οποιουδήποτε νεότερου e-mail και με νέα στοιχεία.

          Στο μεσοδιάστημα αυτό, έγινε και μία παρέμβαση από τον Πρόεδρο προς τον Εισαγγελέα, όπου κλήθηκα να εξηγήσω τι ακριβώς εννοούσα στο άρθρο μου.

          Εδώ θα ήθελα κύριε Πρόεδρε, να κάνω μία παρατήρηση. Γνωρίζουμε την επαγγελματική σχέση που έχετε με τον κύριο Μπουγιούκο για πάρα πολλά χρόνια. Φοβούμαι ότι σαν αποτέλεσμα αυτής της επαγγελματικής σχέσης με τον κύριο Μπουγιούκο, έχετε αρχίσει να ακολουθείτε και την τακτική του κυρίου Μπουγιούκου σε σχέση με τα δικαστήρια και τις δικαστικές διενέξεις.

          Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο εξής: ο κύριος Μπουγιούκος επί 20 περίπου χρόνια έπαιρνε το Επιμελητήριο και τον συχωρεμένο τον Δένδια στα δικαστήρια. Τελικά μετά από 20 περίπου χρόνια, έκανε αυτό που λέει ο λαός μας «έγλειψε εκεί που έφτυνε» και αναγκάστηκε να γίνει Αντιπρόεδρος του συχωρεμένου του Δένδια. Σημειώστε το αυτό.

          Όμως ας δούμε λίγο ποια θέματα βάζει ο κύριος Μπουγιούκος. Δυστυχώς, παρότι με έγγραφό μου ζήτησα από το Επιμελητήριο το σημείωμα του κυρίου Μπουγιούκου, μέχρι στιγμής δεν μου έχει δοθεί (Σ.Σ.Οταν μου δοθεί θα ενημερώσω εδώ). Επιμένω να το ζητάω, θέλω αντίγραφο του συγκεκριμένου εγγράφου, καθώς επίσης θα ζητήσω και αντίγραφο αυτής της έκθεσης την οποία ανέφερε ο κύριος Μπουγιούκος στο Διοικητικό Συμβούλιο και πλέον αφού την γνωρίζει ο κύριος Μπουγιούκος, ζητώ να τη γνωρίσω και εγώ. Της έκθεσης του κυρίου Παπαχρήστου. (Σ.Σ.Οταν μου δοθεί θα ενημερώσω εδώ).

          Ας βάλουμε λοιπόν τα πράγματα με μια σειρά. Πρώτον, το ζήτημα του ποσού που εισέρευσε ή δεν εισέρευσε. Γίνεται όντως ένα παιχνίδι με τις λέξεις, με τον χρόνο τον συγκεκριμένο του αν εισέρευσαν, μπήκαν δηλαδή στο λογαριασμό μας ή εγκρίθηκαν και περιμένουμε να μπούνε.

          Αντί για απάντηση κύριε Μπουγιούκο, θα σας ζητήσω να πάρετε από το Επιμελητήριο την ενημέρωση που έστειλε ο Σύμβουλος του Επιμελητηρίου στις 19 Ιουνίου 2006, Region Τόπος ΕΠΕ. Το υπογράφει η Ρουβά Αγγελική, οικονομολόγος.

          Η συγκεκριμένη εταιρεία με πρόχειρο διαγωνισμό είχε αναλάβει την παρακολούθηση των προγραμμάτων. Με ανοικτές διαδικασίες, η τότε Διοικητική Επιτροπή είχε καλέσει όλες τις εταιρείες της Κέρκυρας, τους ζήτησε να καταθέσουν προτάσεις και στο τέλος επέλεξε την συγκεκριμένη εταιρεία. Έτσι επέλεγε η προηγούμενη Διοικητική τους συνεργάτες της.

          Στο συγκεκριμένο έγγραφο λοιπόν, αναφέρονται όλα τα προγράμματα. Θα σας διαβάσω επικεφαλίδες και αριθμούς, για να μην κουράζω τους συναδέλφους και θα σας πω στη συνέχεια ποια σχέση έχω εγώ με αυτά.

1.         Διαδρομές και Γεύσεις σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο. Το ακούσαμε προηγουμένως. Ποσό 45.381,35. Αν θέλετε σημειώνετε.

2.         Ενίσχυση τοπικών ή κλαδικών έργων παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου (σ.σ. Κέρκυρα - Ζάκυνθος), εγκεκριμένο ήδη, προϋπολογισμός 395.300 €. Λέει μάλιστα τι έχει γίνει και τα υποέργα του και τα λοιπά.

3.         Υπάρχει και δεύτερη επιστολή, της 30 Ιουνίου, που ακολουθεί. Στις 24/5, λέει, λάβαμε την πράξη ένταξης του έργου «Δημιουργία βάσεων δεδομένων για μικρομεσαίες πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα», κωδικός τάδε, 716.680 €.

4.         Μιλάει για την καινοτομία στα Ιόνια Νησιά, το ποσό είναι 599.000 €.

5.         Μιλάει για το Mediterranean Myths and Sea, το ποσό είναι 79.750 € και για τις προτάσεις οι οποίες έτρεχαν από εκεί και πέρα.

Τα έργα που σας διάβασα ήταν όλα εγκεκριμένα, που σήμαινε τι; Ότι εκτελώντας το έργο εισρέουν τα χρήματα. Τα χρήματα είναι εγκεκριμένα. Είναι σαν να τα έχω. Δεν τα έχω στον λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας. Είναι στο Λογιστήριο του Κράτους, αλλά είναι εγκεκριμένα, είναι δικά μου. Μπορώ να τα χάσω αν δεν εκτελέσω το έργο. Άρα, στην ουσία είναι περιουσία μου, είναι ένα περιουσιακό μου στοιχείο. Έχουν εισρεύσει στην τσέπη μου. Το αν τα χάσω, μπορώ να χάσω και από το πορτοφόλι μου στο δρόμο. Αν το αφήσω εδώ απέξω στο πεζοδρόμιο, θα μου το κλέψουν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: (εκτός μικροφώνου)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Παρακαλώ την ψυχραιμία σας κύριε Πρόεδρε. Είστε εκεί για να μην με διακόπτουν οι άλλοι, όχι για να με διακόπτετε εσείς. Παρακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να μην παραπληροφορείτε.

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, μην υποτονθορύζετε. Παρακαλώ την ψυχραιμία σας.

          Αν προσθέσετε αυτά τα ποσά, συν ακόμα ένα έργο το οποίο είχαμε κερδίσει για την παλιά πόλη, το οποίο όμως καθυστερήσαμε να ξεκινήσουμε την υλοποίησή του και για αυτό δεν μπαίνει μέσα, ξεπερνά κατά πολύ το ποσό το οποίο αναφέρατε στο ερώτημά σας. Είναι γύρω στο ένα επτακόσια – ένα οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ.

          Στο σημείωμά μου εγώ μίλησα για τα προγράμματα που έγιναν με τη δική μου εποπτεία, υποστηρίχτηκαν με τις δικές μου μελέτες και κερδίθηκαν με τις δικές μου μελέτες. Για αυτό το ποσό είναι περιορισμένο στο 1.263.000 όπως αναφέρατε. Κάντε την πρόσθεση και θα το βρείτε.

          Δεν ανέφερα τα χρήματα από το πρόγραμμα Καινοτομία στα Ιόνια Νησιά, τις 599.000, γιατί αυτό το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει ήδη από ενέργειες της προηγούμενης Διοίκησης. Βέβαια, παρότι και εκεί δικαιούμουν να πω ότι το ποσό το οποίο μας αναλογούσε ήταν 150.000 και μετά από πιέσεις, ακόμα και κόντρα με μέλη της Διοικητικής, πιέσεις προς την Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών, το αυξήσαμε στις 600.000. Θα πάρετε και το έγγραφο. Πιστεύω ότι σας απάντησα και αν δεν σας έχω απαντήσει, επιτρέπω να με διακόψετε αν κάτι δεν σας έπεισε.

Ε. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ: (εκτός μικροφώνου)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Πάμε λοιπόν στο δεύτερο πράγμα, πως επετεύχθησαν αυτά, αυτές οι εγκρίσεις.

          Μου κάνει εντύπωση που ρωτάτε κύριε Μπουγιούκο, γιατί από ότι θυμάμαι υπήρχαν κάτω στο ισόγειο αντίγραφα όλων αυτών των μελετών και τα είχε λάβει η παράταξή σας. Αν θυμάμαι καλά, είχατε υπεύθυνο τον κύριο Γραμμένο, που σήμερα είναι Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μελιτιαίων αν θυμάμαι καλά.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: (εκτός μικροφώνου)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Ήταν από την άλλη παράταξη; Ποιον είχατε; Τον κύριο Κοντό τον Παντελή; Εν πάση περιπτώσει, όλες οι παρατάξεις είχαν λάβει αντίγραφα αυτών των μελετών.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: (εκτός μικροφώνου)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Νομίζω ήσασταν εκπρόσωπος στην Επιτροπή;

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Μήπως κάνετε κάποιο λάθος;

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Μπορεί. Δεν θυμάμαι ποιον είχε ορίσει, αν είχε ορίσει ο κύριος Μπουγιούκος. Θυμάμαι από την μεριά του κυρίου Λιντοβόη ποιος είχε οριστεί. Ζητώ συγνώμη αν είναι κάποιος άλλος.

          Οι μελέτες οι οποίες είχαν γίνει, ήταν το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Επιμελητηρίου. Μήπως θέλετε να σας τα δώσω να τα φυλλομετρήσετε, να δείτε αν είναι ακριβώς οι σελίδες όπως τις αναφέρω;

Ε. ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΟΣ: Εγώ δεν αμφισβήτησα τον αριθμό των σελίδων. Λέω το εξής: θέτω ένα ερώτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο και στον Πρόεδρο και σε εσάς. Ρωτώ λοιπόν: Μπήκαν τα λεφτά αυτά μέσα ή δεν μπήκαν; Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και θα πάρουμε αύριο;

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Άρα λοιπόν, να μην περάσω σε αυτό. Τώρα, αν ήταν εγκεκριμένα. Από την ενημέρωση που κάνει ο Σύμβουλος, εγκεκριμένο είναι το Διαδρομές και Γεύσεις σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, εγκεκριμένο το Ενίσχυση Τοπικών ή Κλαδικών Έργων Παροχής Υπηρεσιών στις 395.300 €, εγκεκριμένο είναι το Δημιουργία Βάσεων Δεδομένων, σας είπα το συνολικό ποσό, 716.680. Υπάρχει και ο αριθμός. Θέλετε τον αριθμό εγγραφής, το OPS; Το OPS είναι 86098/18-5-2006. Εγκεκριμένο είναι η Καινοτομία και προχωρούσε. Εγκεκριμένο είναι το Mediterranean Myths and the and Sea και μάλιστα η υλοποίησή του Από τον Σεπτέμβριο του ’06 έως τον Μάιο του ’07. Εγκεκριμένα ήταν αυτά. Δηλαδή, είχαμε Υπουργική Απόφαση, είχαμε τη χρηματοδότηση.

          Από εκεί και πέρα, όπως κάθε πρόγραμμα από αυτά, πρέπει να υλοποιηθεί. Εάν δεν υλοποιηθεί μέσα σε κάποια χρονοδιαγράμματα, είναι προφανές ότι θα έχεις πρόβλημα.

          Ένα δεύτερο είναι ότι προγράμματα είναι, δημόσια έργα κάνετε και ξέρετε πως γίνεται, ξέρετε ότι  γίνονται αναθεωρήσεις, ανάλογα με το τι βρίσκουμε, πως περπατάμε, με διάφορες συνθήκες που διαμορφώνονται, μπορούμε να το αλλάζουμε. Να αλλάξουμε τεχνικά δελτία και λοιπά. Σε όλα τα έργα συμβαίνει.

          Ποιος επωμίζεται, λέτε, την ευθύνη του τι πράγματος; Δεν κατάλαβα. Την ευθύνη του ότι αυτά τα πράγματα εγκρίθηκαν; Να την επωμιστώ. Όχι μόνος μου, αλλά και η Διοικητική Επιτροπή του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου. Αν ψάχνετε ευθύνες άλλες, θα πρέπει να μας πείτε ποια προγράμματα καταργήθηκαν, για να δούμε ποιες είναι οι πολιτικές ευθύνες.

          Πάντως, στην ενημέρωση αυτή που έχω εγώ την τελευταία, γιατί μετά παραιτήθηκα από Υπεύθυνος Προγραμμάτων, αυτήν και άλλη μία που έχω στις 30 Ιουνίου, δεν υπήρχε κανένα πρόγραμμα το οποίο να είναι στο κόκκινο.

          Μου ζητήσαμε όμως και ευθύνη για τη φράση που είπα ότι πολλές φορές δημιουργείται η πεποίθηση ότι τα χρήματα και η περιουσία του Επιμελητηρίου χρησιμοποιούνται για σκοπούς που δεν είναι της κερκυραϊκής επιχειρηματικότητας.

          Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Μου το ζήτησε και η ανακρίτρια, αλλά προτιμώ να τα δείξω στο ακροατήριο παρά σε ένα γραφείο ανακριτή. Σε εσάς όμως είμαι υποχρεωμένος να δείξω.

          Βλέπετε αυτόν τον χάρτη. Αυτός είναι ένας χάρτης της Μεσογείου, είναι αναρτημένο στο internet και διαφημίζει την ιστιοπλοΐα και ιστιοπλοϊκές διαδρομές.  Είναι μέρος του προγράμματος Mediterranean Myths and Sea, που είχαμε 80.000 € λεφτά δικά μας μέσα σε αυτό το πρόγραμμα, 79.750 για την ακρίβεια.

          Ψάξτε λιγάκι. Υπάρχει η Κέρκυρα σε αυτόν τον χάρτη; Ούτε καν το νησί δεν υπάρχει. Από κάτω υπάρχει το σήμα του Επιμελητηρίου. Υπογράφουμε στο internet έναν χάρτη, στον οποίο δεν υπάρχει το νησί μας. Από κάτω είναι το σήμα του Επιμελητηρίου.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: (εκτός μικροφώνου)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Σύμφωνα με το έγγραφο του Συμβούλου, η υλοποίηση του προγράμματος, λέει στη σελίδα 3, ακριβώς σας το διαβάζω «Το Επιμελητήριο Κέρκυρας συμμετέχει στα πακέτα εργασίας 3.2, 4.2 και 4.4, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης από Σεπτέμβρη του 2006 έως Μάιο 2007.»

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: (εκτός μικροφώνου)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Εγώ σας δείχνω τα αποτελέσματα. Πάμε παρακάτω. Στις ίδιες σελίδες, που είναι το αποτέλεσμα του προγράμματος, διαφημίζονται οι μαρίνες της περιοχής. Υπάρχει η Πύλος, η Καλαμάτα και οι ιταλικές μαρίνες και από κάτω η υπογραφή του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας.

          Για να μην πούμε ότι δεν υπήρχαν, εδώ είναι το οργανόγραμμα του προγράμματος, όπου αναφέρει ο κάθε Οργανισμός που συμμετέχει. Το Επιμελητήριο της Κέρκυρας στο 3.2, 4.2 και 4.4, σωστά, όπως τα έλεγε και ο Σύμβουλος.

          Πέρα από αυτό, κυκλοφόρησε και υπάρχει κάτω, δίπλα στην είσοδο του Επιμελητηρίου, αυτός ο Οδηγός, «Μεσόγειος – Μύθοι και Θάλασσα». Είναι τρίγλωσσος, ελληνικά, αγγλικά, ιταλικά. Υπάρχει βεβαίως ο λέοντας του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας, μόνο που μόνο στο σήμα αναφέρεται η λέξη Κέρκυρα. Δεν υπάρχει ούτε μια λέξη.

          Για να σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα πως κάποιος μπορεί να υποστηρίζει την κερκυραϊκή οικονομία και για αυτά όλα που σας είπα, ξοδεύτηκαν περίπου 80.000 €. Έτσι τουλάχιστον λέει ο Σύμβουλος. Στο ίδιο πρόγραμμα, σε άλλο πακέτο του ίδιου προγράμματος, συμμετείχε ο Δήμος Κερκυραίων με ένα πρόγραμμα, στην ίδια χρηματοδοτική Αρχή, που λεγόταν Cultural Routes of the Mediterranean, Πολιτιστικές Διαδρομές στη Μεσόγειο. Το ανοίγεις, κοιτάζεις, πρώτο φύλλο η Κέρκυρα. Έχει και την Αίγινα, έχει και την Ύδρα, έχει και το καμπαναριό του Αγίου μας, πάλι η Κέρκυρα.

 

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Ο Δήμος Κέρκυρας. Το γυρνάς από πίσω, έχει συνταγές για μαγειρική από την Κέρκυρα, οι εκκλησίες της Κέρκυρας. Θέλω να πω, εκεί έκαναν τη δουλειά τους οι άνθρωποι. Προωθούν τη δουλειά τους.

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Δεν ξέρω, δεν με ενδιέφεραν ποτέ οι Σύμβουλοι, ούτε συμμετείχα ποτέ στην επιλογή τους.

 

(αλλαγή κασέτας)

 

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: …τα χρήματα. Από εκεί και πέρα ήταν δική τους δουλειά το να τα απορροφήσουν ή όχι. Αν έχετε αντίθετη άποψη κύριε Πρόεδρε, σας καλώ να με υπερασπιστείτε ή να με καταδικάσετε.       

          Αυτό ακριβώς έκανα. Αυτό εννοούσα αγαπητέ πρώην Αντιπρόεδρε, όταν είπα ότι δημιουργείται η πεποίθηση ότι τα χρήματα και η περιουσία του Επιμελητηρίου χρησιμοποιούνται για κάποιους άλλους σκοπούς, δεν ξέρω ποιους, αλλά όχι για την υποστήριξη της κερκυραϊκής επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Είδατε εδώ, 80.000 €, κατέληξαν να διαφημίζουν την Πύλο και την Καλαμάτα και την Ιταλία.

          Είμαι και πάλι στη διάθεσή σας αν κάτι δεν κάλυψα. Σας ευχαριστώ πολύ για την υπομονή σας.

....

 

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Καταρχήν λυπάμαι για έναν Πρόεδρο Επιμελητηρίου που λέει ενσυνείδητα ψέματα, υποτονθορύζοντας, αλλά τον ακούσατε όλοι, είπε από εδώ, αφού έλεγε για τις μελέτες που δεν ήταν εντάξει και ξανά πήγαιναν και ξανά πήγαιναν, είπε για αυτό έγραφε τόσες σελίδες. Το ακούσατε όλοι;

          Τον κατηγορώ λοιπόν από του βήματος ότι είναι ένας κοινός συκοφάντης και ψεύτης και μάλιστα θα τον κατηγορήσω και στα ελληνικά δικαστήρια αυτήν την φορά, παρότι από το 1855 η οικογένειά μου δεν έχει πάει με βάση έναν δικό μας κανόνα, ποτέ κανέναν άνθρωπο στα δικαστήρια. Αυτή τη φορά θα το κάνω όμως.

          Οι μελέτες για τις οποίες σας μιλούσε, δεν είχαν καμία σχέση με εμένα. Υπήρχε μελετητής, ο οποίος βγήκε μετά από δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό και Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν η Προϊσταμένη του Επιμελητηρίου, η κυρία Αλέκα, αν θυμάμαι καλά…

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: (εκτός μικροφώνου)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Μιλάω για την Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού. Καταρχήν, σε αυτήν την Επιτροπή δεν υπήρχε κανένα μέλος αιρετό. Ήταν υπάλληλοι.

          Κατατέθηκαν δύο φάκελοι. Η μία απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους, γιατί δεν είχε τα χαρτιά σωστά, δεν είχε τους φακέλους αν θυμάμαι καλά. Κατά μία άποψη, ευτυχώς, γιατί ήταν και πιο φίλοι μου, είχα δουλέψει κάποτε για αυτήν την εταιρία και θα μπορούσε να λέγανε σήμερα διάφορα. Το πήρε μία άλλη εταιρεία, θυγατρική του ΟΤΕ, η οποία από ότι φαίνεται, δεν έκανε καλά τη δουλειά της.

          Αυτό δεν είχε όμως καμία σχέση με εμένα. Εν γνώσει του ο Πρόεδρος, θέλοντας να με διαβάλει στο Διοικητικό Συμβούλιο, υποτονθόρυσε ότι για αυτό έγραφα τόσες σελίδες.

          Τον κατηγορώ λοιπόν και θα τον κατηγορήσω δημόσια για κοινό συκοφάντη και ψεύτη.

          Ας πάω όμως στα ερωτήματα σοβαρών ανθρώπων. Ήρθαν αυτά τα χρήματα στο Επιμελητήριο με τις μελέτες και τη δουλειά που έκανα; Θα ρωτάω την Προϊσταμένη να μου απαντά, ένα-ένα. Εγκρίθηκε κυρία Προϊσταμένη, το πρόγραμμα Διαδρομές και Γεύσεις σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο, αξία 45.381 και κάτι ψιλά;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα πάρετε επίσημη απάντηση από το Επιμελητήριο, με χρονολογίες και γεγονότα.

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Δεκτό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα πάρετε απάντηση σε όλα, όπως κατατέθηκαν στα πρακτικά, ένα-ένα. (σ.σ.Οταν λάβω απάντηση θα σας ενημερώσω στη θέση αυτή !!)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Καλώς. Η ΣΑΕ, η συλλογική απόφαση, είναι 14/2/2006, έξι μήνες πριν τις εκλογές. Για το 3.1, 395.000, η ΣΑΕ είναι 20/2/2006. Για το (σ.σ 1.5) πρόγραμμα των 716.000, ενεγράφη στις 18/5/2006. Εγκρίθηκε δηλαδή τότε. Για το πρόγραμμα των 599.000,(σ.σ. Καινοτομία)  ήταν εγκεκριμένο, το γνωρίζετε και εκτελούνταν. Για το Mediterranean είχε εγκριθεί και ξεκίνησε η υλοποίησή του τον Σεπτέμβρη του 2006. Άρα, το ποιος το χειρίστηκε, είναι φανερό.

...

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Έδωσα διευκρίνιση επομένως για τον χρόνο που εγκρίθηκαν. Όταν παρέδωσα εγώ, αυτά ήταν όλα εγκεκριμένα και σε εκτέλεση.

          Ο κύριος Πρόεδρος ανέφερε ένα έγγραφο, ξεκίνησε να αναφέρει κάποια έγγραφα 11/1/2007, έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων.

          Δεύτερον. Ανέφερε την απένταξη, 21/10/2005. Επαναλαμβάνω ότι δεν είχα ποτέ καμία σχέση με την υλοποίηση των προγραμμάτων. Η δική μου δουλειά ήταν να φέρω τα χρήματα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν κατηγορηθήκατε για αυτό κύριε Μιχαλά. Έγινε μία ερώτηση για 1.263.000 και αναρωτιέται το Σώμα τι έγιναν αυτά τα λεφτά.

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Η απόφαση απένταξη, όντως, ανέφερε ο κύριος Βάβουλης, δεν είχα καμία απολύτως σχέση με την υλοποίηση, το θυμάστε καλά και μάλιστα το έλεγα  συνεχώς ότι δεν με αφορά, δεν με ενδιαφέρει η υλοποίηση, δεν θέλω να συμμετέχω και ένας λόγος ήταν ο εξής: επειδή ήταν στον τομέα μου, είχα δουλέψει με πάρα πολλές εταιρείες σαν σύμβουλος, σε διάφορα προγράμματα. Κάποιες από αυτές θα έπαιρναν τα έργα. Στο τέλος θα κατηγορούμουν ότι διάλεξα τον έναν φίλο ή τον άλλο και δεν ήθελα. Το δήλωνα συνέχεια, υπάρχουν τα πρακτικά της Διοικητικής, υπάρχει ο Γραμματέας και ο Πρόεδρος εδώ και δήλωνα συνεχώς ότι δεν θέλω να έχω σχέση με την υλοποίηση. Άρα λοιπόν, καμία σχέση με την απένταξη.

          Επίσης, με ρωτήσατε για το Med. Δεν ήταν αποφάσεις της προηγούμενης Διοίκησης κύριε Κοντέ. Σας είπα, η υλοποίηση ήταν από τον Σεπτέμβρη του 2006. Τουλάχιστον αυτό λέει το επίσημο χαρτί που έχω εγώ και εφόσον έγινε, ο Πρόεδρος τα είπε και ξεκάθαρα, τα είπε και μόνος του, έγινε λέει τροποποίηση γιατί έφυγαν και στην τροποποίηση δεν χωρούσαν να μπουν δύο λέξεις για την Κέρκυρα, για τον τουρισμό της Κέρκυρας; Σοβαρά; Χαλάσαμε 80.000 € για το Λίπαρι…

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: (εκτός μικροφώνου)

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Δεν είμαι χθεσινός. Έχω λάβει μέρος σε χιλιάδες προγράμματα, έχω διοικήσει προγράμματα αξίας 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, ξέρω πως γίνονται τα διεθνή προγράμματα.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Γιατί δεν έχει την Κέρκυρα μέσα;

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Γιατί δεν επιμείναμε να έχει.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Γιατί, δεν τη βάλατε;

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Γιατί στη φάση σχεδιασμού, στα meeting που γίνονταν ή δεν ήμασταν παρόντες ή δεν επιμείναμε να είναι η Κέρκυρα μέσα.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Ποιοι δεν ήμασταν παρόντες;

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Ως Επιμελητήριο, η Διοίκηση…

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: Ποια Διοίκηση;

Ο. ΜΙΧΑΛΑΣ: Μετά τον Σεπτέμβρη του 2006.

          Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Λύεται η συνεδρίαση.
 Δημοφιλείς σελίδες
 :: Βιογραφικό
 :: Προτάσεις Δ.Ε.
 :: Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
 :: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 :: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 Παρόμοιες
 :: Πρόταση για την κρίση 11-12-2008 
 :: Θέμα Επιμελητήριο Ζακύνθου (επί της καταγγελίας) 10-11-2008 
 :: Διευκρινήσεις σχετικά με την Γ.Σ. της ΚΕΕΕ (Κέρκυρα 2-3/5/2008)  
 :: Περί μεταφοράς αρμοδιοτήτων 18/4/2008 
 :: Περί προγραμμάτων (12/6/2008) 
 :: Επί προσωπικού (30/9/2008) 
 :: Αδρανή υλικά (30/9/2008) 
Copyright 2002 -2004© Othon Michalas website - all rights reserved
@portal