Othon Michalas
 Αρχική Σελίδα | Εγγραφή | Παραλαβή αρχείων | Αναζήτηση | 77 Ενεργοί επισκέπτες 
.::
Τρ,  25 Σεπτεμβρίου 2018

 Επιλογές
 :: Αρχική Σελίδα
 :: Βιογραφικό
 :: Φωτογραφίες
 :: Contact
 Αρθρα- Μελέτες
 :: ΑΝΑΠΤΥΞΗ
 :: Δ' ΚπΣ
 :: ΕΛΑΙΩΝΑΣ
 :: ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 :: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
 :: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
 ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
 :: Αναφορές
 :: Απολογισμός 2001-2006
 :: ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 :: Λοιπά
 :: Μελέτες
 :: Παρεμβάσεις στο Δ.Σ.
 :: Προτάσεις Δ.Ε.
 Εργαλεία
 :: Βιβλίο επισκεπτών
 :: Λήψη αρχείων
 :: Συζητήσεις
 :: Φωτ.Αλμπουμ
 Δελτία Τύπου
 :: Δελτία τύπου
 Πληροφορική
 :: SIAMS.Τί είναι
 :: SIAMS.EU
 :: SIAMS.Arch.Model
 :: SIAMS.Site
 :: Teleshipping.What is?
 :: Teleshipping-Details
 :: Teleshipping-Weather
 de Profuntis
 :: .Ιστορικά
 :: Δελφικά (147)
 :: Μη με ακούς
 :: Νεανικές ασκήσεις 1
 :: Νεανικές ασκήσεις 2
 :: Νεώτερα
 :: Πεζά σχεδιάσματα
 :: Στίγματα λόγου & Χρόνου
 Ορισμοί
 :: @Portal
 :: Οροι χρήσης
 :: Προσωπικά δεδομένα
 Είσοδος
   
    
 Να με θυμάσαι
 :: Εγγραφή
 :: Ξεχάσατε τον κωδικό;

 Counter
Page visited:10235_times
Δελτία τύπου
ΔΤ 5/5/2008

Προσβλητική για την Κέρκυρα και τους Επιχειρηματίες της η εικόνα που παρουσίασε το Επιμελητήριο απέναντι στους εκπροσώπους της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας  ενώ, για μια ακόμη φορά, χρησιμοποιήθηκε το Επιμελητήριο και τα χρήματα των Κερκυραίων επιχειρηματιών, για  προσωπική προβολή, όπως αποδεικνύουν η εκ των υστέρων δημοσιότητα και η λίστα των καλεσμένων. Λίστα από την οποία απουσίαζαν οι αρμόδιοι και πλήθαιναν οι αναρμόδιοι.

Η Κέρκυρα που προσπαθεί να προβάλλει, ως κορυφαίο της προϊόν, τις υπηρεσίες φιλοξενίας, εμφανίστηκε, σε εκπροσώπους της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, ως τόπος αγρίων και απολίτιστων.

 

Τα σχόλια τα οποία ακουστήκαν, πίσω από τη βιτρίνα των επισήμων δηλώσεων, είναι το μοιραίο αποτέλεσμα της προσπάθειας του Προεδρείου του Επιμελητηρίου να μετατρέψει το κορυφαίο όργανο της Κερκυραϊκής επιχειρηματικότητας σε «υπόθεση μας» που εξυπηρετεί συμφέροντα τα οποία δεν έχουν σχέση με το συμφέρον της Κερκυραϊκής Επιχειρηματικότητας.

 

Για πρώτη φορά στα Επιμελητηριακά χρονικά της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων «εν κρυπτώ», χωρίς να ενημερωθούν ούτε οι Κερκυραίοι επιχειρηματίες, ούτε οι τοπικοί φορείς αλλά ούτε και τα μέλη του Δ.Σ. Με αποτέλεσμα την πλήρη απουσία οποιασδήποτε προαναγγελίας στον τοπικό τύπο, την απουσία  των μελών του Δ.Σ. από τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης και τη θλιβερή εικόνα κατά την τιμητική δεξίωση με απουσία όχι μόνο των θεσμικών φορέων (πλην του Βουλευτού κ. Δένδια) αλλά και την απουσία  του Δ.Σ.,  της Επιχειρηματικής κοινότητας ακόμη και των μελών της πενταμελούς Διοικητικής Επιτροπής,.

 

Μόνο μετά από παρέμβαση πολλών μελών και πρώην Προέδρων κλήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ., με επείγουσα πρόσκληση η οποία εστάλη το μεσημέρι της Παρασκευής, όχι να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνέλευσης, αλλά μόνο για να παρακαθίσουν στον δείπνο.

 

Το κορυφαίο ετήσιο γεγονός της Ελληνικής επιχειρηματικότητας που αποτελεί για άλλες πόλεις και νομούς ευκαιρία για επιχειρηματικές γνωριμίες και συνεργασίες, μετατράπηκε σε μια κλειστή γιορτούλα τυπικών φιλοφρονήσεων. Τόσο κλειστή ώστε  εκπρόσωποι Ελληνικών Επιμελητηρίων,  οι οποίοι έφτασαν την καθορισμένη ώρα στο χώρο της δεξίωσης, αντί να απολαύσουν μιας υποδοχής αντάξιας της Τουριστικής Κέρκυρας, βρέθηκαν μπροστά στην κλειστή καγκελόπορτα του Αχιλλείου (η οποία άνοιξε με την παρέμβαση γνωστού Κερκυραίου επιχειρηματία).

 

Συνεχίζω να πιστεύω ότι αξίζει στην Κέρκυρα ένα καλύτερο Επιμελητήριο, ένα Επιμελητήριο που θα υπηρετεί όχι προσωπικά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα της Κέρκυρας μας.

Ένα τέτοιο  Επιμελητήριο σας καλώ να το φτιάξουμε μαζί.

 Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο Πες την γνώμη σου Παρόμοιες
 :: ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΤ 23/6/2008 
 :: ΔΤ 5/5/2008 
 :: ΔΤ 28/3/2008 
Copyright 2002 -2004© Othon Michalas website - all rights reserved
@portal